RSS

Adi Hadean – Gospodinul care la prima vedere pare ca le stie pe toate

07 Sep

De cateva zile urmaresc stupefiat blogul bucatarului clujean Adrian Hadean. Daca citesti pagina DESPRE, gasesti un palmares impresionant cu multe update-uri, unde ne arata ca este trecut prin viata, presa si lume ca un globetrotter adevarat, cu emisiuni realizate, cu carte scrisa, cu proiecte proprii, intre timp devenind bucatar calator si culminand cu absolvirea unei scoli de bucatarie, devenit  bucatar profesionist.

Cu o spoiala ieftina de Jamie Oliver de Gordon Ramsay de mana a 2-a si chiar cu un aer delicat de Nigella Lawson, din sensibilitatea cu care se exprima pe sticla iar pe final cu o nota de Radu Anton Roman de mana a 3-a in exprimare, incearca sa isi impresioneze auditoriul. Mi-e foarte clar ca baiatul asta se iubeste foarte mult, din  pozele artistice de pe blogul lui si de pe facebook. Dar nu despre asta vreau eu sa va vorbesc, nefiind un estetician ci doar un umil cunoscator al bucatariei, am sa ma ocup de partea cu gatitul. Primul lucru care mi-a atras atentia este proiectul de altfel extrem de „original” – Viata la grădi – versus(http://www.jamieoliver.com/school-dinners).  Un proiect extrem de ambitios, dar care dupa promisiunea facuta pe blog ca (http://www.adihadean.ro/2011/08/farfurii-curate/) la data de 5 septembrie  avem site-ul www.viatalagradi.ro,  unde vom gasi retete minunate pentru copilasi.

Ei bine, iata ce gasim azi 7 septembrie acolo. viata la gradiCa bine zici maestre, SALUT LUME!  Asta da viata la gradi! Ce ma intreb este daca PRIMARIA CLUJ stie ca noul slogan al proiectului este ALL IS FAIR IN LOVE AND WAR sau asta este sloganul de campanie. Proiectul asta fiind o copie data de original a-la Jamie Oliver, ma gandesc la link-ul pe care trebuia sa il afiseze, acesta ar fi  http://www.terminatorfiles.com. Iar eu ma mai intreb si daca gospodinul nostru pe langa barbile cu site-uri cu retete mai stie ca nu se gateste cu ceasul pe mana in bucatariile restaurantelor, cu atat mai mult in bucataria unei gradinite, pentru ca orice accesoriu sau bijuterie poarta pe ea milioane de microbi, bacterii si virusi, iar pastrand-o asupra ta, ea poate intra in contact cu mancarea si aceasta ar fi contaminata. Am sa revin asupra acestui proiect dupa ce voi citi cu atentie toate posturile care trateaza marele program FARFURII CURATE pentru ca din cate vad, bucatarul nostru nu a invatat nimic din hranirea corecta si spun asta urmarind postul comercial de pe care probabil a incasat maxim o masa gratuita de la Marty City http://www.adihadean.ro/2011/09/marty-city/, unde ne specifica faptul ca nu a ales cartofii langa antricotul de vita nefiind un mare fan al lor ci a ales “legume colorate”, nestiind ca de fapt asa este corect din punct de vedere nutritional, sa nu asociezi niciodata cartofii cu carnea. Cat despre Marty am sa va spun mai multe peste cateva zile pentru ca am sa-i vizitez.

Dar sa revin la dragul nostru „gospodin dupa ureche” in cele mai multe cazuri si sa urmarim impreuna postul: http://www.adihadean.ro/2011/08/seara-greceasca-la-terasa-camino/, unde te umfla rasul cum reuseste el sa scrie pe afis cu litere greco-latine SEARA GRECEASCA, seara greceasca adica in romano-greaca se citeste SSLRL GRSCSLSCL, adica nimic, desi mesterul nostru ne avertizase in postul http://www.adihadean.ro/2011/08/last-minute-vacanta-ieftina-in-corfu/ ca i-a luat doua zile sa le invete alfabetul. Deh, ce sa faci daca nu ai tinere de minte si nici nu vezi ca poza de la afis este din Santorini, chiar din orasul Thira, iar tu o dai de Corfu. Daca si meniul si gatirea lui sunt asa un talmes-balmes ca si afisul, iar in capul gospodinului se amesteca lucrurile tot asa, atunci este posibil sa mancati cateva tampenii pe care el le crede grecesti, povestindu-va intre timp despre Cipru sau mai rau despre Albania, Corfu fiind o insula aflata in apropierea Albaniei, atunci merita ca mergeti la Camino, va fi o seara de comedie burlesca. Cat despre vinetele grecesti  http://www.adihadean.ro/2011/09/vinete-ca-n-grecia/, trebuie spus ca ar fi bine sa se foloseasca iaurt grecesc scurs, altfel o sa obtineti o pasta care va trebui sa o mancati cu lingura, iar maestrul ar fi trebuit sa stie ca de multa vreme maioneza light se poate face cu iaurt sau se inlocuieste cu acesta in multe preparate.
Promit ca mai revin asupra blogului gospodinului parerist (spun asta pentru ca omul chiar isi da cu parerea asupra multor lucruri pe care nu le stapaneste deloc, dar are aerul ca le-ar cam stapani)  cu 12.000 de prieteni pe Facebook cat de curand pentru ca imi vin in mail in fiecare zi posturile lui pline de tampenii si de poze gen James Dean, cu el usor obosit si tarsit prin viata asta care pentru el nu mai are niciun secret in materie de gastronomie.

Sfatul meu: Mestere, mai scrie ca ce ar fi viata daca nu am avea de cine sa radem!

Anunțuri
 

Etichete: , , , , , , , , ,

21 de răspunsuri la „Adi Hadean – Gospodinul care la prima vedere pare ca le stie pe toate

  1. Vali

    13/09/2012 at 08:33

    Foarte tare! Tot respectul pentru posturile de blog si pentru curajul de a infrunta fanii lui Hadean.

     
    • Romania Gastronomica

      13/09/2012 at 15:53

      Multumim pentru aprecieri. Am o precizare: Hadean nu are fani, el are o gasca fara discernamant care ii canta in struna. Urmeaza posturi noi pe noul site din 15 septembrie.

       
  2. Iulia

    07/03/2012 at 15:29

    Intr-adevar fiecare are dreptul la o parere. In intreg articolul sunt doar critici, nici macar constructive, sunt mai mult jigniri. Parca tema articolului era proiectul „Farfurii curate” , nu cum se imbraca sau vorbeste Adi.
    Nu cred ca asta era important aici, ci faptul ca cineva are curajul si dorinta de a se implica in ceva.
    Daca credeti ca stiti mai multe si mai bine, si sunt convinsa ca asta credeti, dovediti-o prin fapte nu prin frustrari.
    Adi nu a sustinut niciodata ca ideea proiectului este originala. Mie chiar mi se pare ca mult mai multa lume poate ajuta. Nu conteaza cine a inceput actiunea atata timp cat toti lupta pentru aceeasi cauza.

     
  3. animal00

    21/10/2011 at 21:42

    maestre, esti un frustrat si 3 sferturi. Stai ca mai erau niste propozitii d-astea despre oamenii care iti arata lucruri cu care nu esti de acord…dar le-am uitat.

    nu ai inteles nimic.nu ai reusit sa patrunzi spiritul genial al lui hadean, care nu greseste nici o reteta, iar daca arde, de exemplu, ceafa de porc pe gratar o face pentru a testa. Nimic nu e intamplator in marea bucataria hadeneasca 🙂

    tiu un ochi aici, sa vad ce frustrari mai ai 🙂

     
    • Romania Gastronomica

      24/10/2011 at 20:16

      Remarc din nou limbajul sarac al blogarimii din jurul „bucatariei hadenistice”. Urmareste raspunsul dat „Gospodinei cu copil” si considera ca iti raspund si tie cam la fel. Ma mir cum un gospodin poate sa prosteasca atatia oameni, incat sa va dea o carne arsa ( pe care voi o si savurati) si sa va spuna ca este un experiment. Bravo apostolilor hadenistici.

       
  4. Gospodina cu copil

    28/09/2011 at 14:22

    Mda, musai ii fi un frustrat sau poate nu ai copii si nu stii ce mananca ei la gradinita.Poate tu nu ai citit toate informatiile referitoare la acest proiect, si faptul ca acel site e administrat de Primaria Cluj-Napoca, Hadean neavand nicio implicare in administrarea lui. Si faza cu ceasul, acolo el a pregatit retetele, ingredientele, cantitate, etc, nu a gatit efectiv pentru copii. Extraordinar! Ei si ce e daca Jamie a implementat primul „viata la gradi” in versiune engleazeaza? Lumea trebuie sa se opreasca acolo? Ma gandesc ca poate atunci ar trebui sa fi sa ramas la stadiul de umblat cu picioarele din dotare in loc de a folosi rotile inventate de cine stie cine, nu? Hai sa ramanem intr-o cocina decat sa ne faca altii de cacat. Nu imi dau seama ce a putut genera aceasta aversiune extraordinara fata de acest om. El da interpretarea personala asupra retetelor. Nu iti place, treci mai departe, dar nu iti da cu parerea fara sa fi cunoscut acel om. Si la Camino mancarea e buna, Hadean presupun ca implementeaza meniul si bucatarii il aplica. Ai mancat si nu ti-a placut? De ce nu ai mers la ei cu o idee constructiva? Ca incheiere, nu sunt nici neam/prieten/fan/whatever cu Hadean. Ii urmareasc blogul si proiectele.

     
    • Romania Gastronomica

      29/09/2011 at 00:03

      Probabil ca „oi fi” vreun frustrat cum va tot place sa ziceti, dar descopar ca blogherasii au un set comun de invective ceea ce-mi arata foarte clar ca singurele voastre lecturi sunt blogurile prietenilor si blogul GOSPODINULUI. Cu proiectul „inca fantoma” mai reluam discutia dupa ce apar retetele pe site-ul facut de niste „entuziasti” gratuit. Despre faza cu ceasul, vreau sa va spun ca in momentul in care ne tot spui pe site ca ai devenit bucatar profesionist nu se poate sa nu iti intre in reflex gestul de a da jos toate sursele de contaminarea mancarii de pe tine chiar daca gatesti pentru soacra-ta. Nu este important nici faptul ca Jamie a implementat primul genul acesta de proiecte sociale, dar Gospodinul nu a prea mentionat lucrul acesta pe unde aparea el decat daca era intrebat direct, altfel lasa foarte clar impresia ca el este miezul din dodoasca, iar daca urmariti proiectul lui Jamie veti vedea ca pe langa similaritatile aproape gemene, el nu ia niciun „comision”. lucru pe care nu il pot spune despre gospodinul Hadean urmarind postarea http://www.adihadean.ro/2011/09/cum-sta-treaba-cu-viata-la-gradi-si-cu-farfurii-curate/ unde spune clar ca timpul costa, expertii costa si uita sa ne spuna ca ii este poate „putina fomica de celebritate”. Raspunsul la intrebarea dumneavoastra ce a putut da nastere unei asemenea aversiuni extraordinare este simplu: impostorii trebuie aratati lumii asa cum sunt ei u cum vor sa-i vada o seama de ciudatei care nu mai pot de dragul lor.
      Cat despre Camino am sa revin in curand.
      Somn usor ratiune!

       
  5. George Socaciu

    20/09/2011 at 20:29

    FRATE ESTI UN FRUSTRAT SI JUMATATE!

     
    • Romania Gastronomica

      20/09/2011 at 21:51

      Ai dreptate! Adi Hadean e un frustrat si jumatate. Ba nu! Daca esti si tu sunteti doi frustrati.

       
  6. Alice

    16/09/2011 at 16:46

    Salutare,
    Tocmai am descoperit sieu acest blog. Asa si? poate va intrebati. Ei bine, am ramas profus extaziata de faptul ca exista cineva, undeva online care-si exprima liber niste paperi despre unicul si inegalabilul A. Hadean, atotstiitorul, detinatorul bibliei gastronomice universale. :))) Bai, frate! deci, chiar , va invidiez. :)) serios. Si cand te gandesti ca el a numit „gospodine cu copii” toate femeile care si-au facut si ele un blog, unde posteaza ceea ce pun pe masa, fara aere de vedete. Ceea e e mai rau este ca tocami aceste”gospodine cu copii” cad extaziate la picioarele lui, divinizand-ul si extaziindu-se de fiecare data cand posteaza el ceva pe facebook sau pe blogul sau pesonal.
    bafta!

     
    • Romania Gastronomica

      17/09/2011 at 11:57

      Multumim pentru aprecieri. Pe acest blog vom incerca sa fim cat se poate de impartiali, insa Jamie de Romania chiar se cere la critici pentru ca scrie niste enormitati cateodata. Urmariti-ne!

       
      • Jasmine Domuta

        19/09/2011 at 09:43

        doamne!!! cata dreptate!!!
        Sotul meu are aceeasi parere despre el. Dupa ce i-am citit articolul tau si comentariile e bucuros ca exista cineva cu tupeu, care spune lucrurilor pe nume.

         
    • Marcel

      18/09/2011 at 13:34

      🙂

       
    • MazdaRX8

      18/09/2011 at 13:36

      Mai sunt si altii ca hadean!
      Unul din ei e Copolovici!
      El se crede mai tare si mai mare decat micul hadean!

       
  7. Marcel

    15/09/2011 at 07:07

    Bine zis!
    Dar ce folos?
    El crede ca e cel mai tare din parcare …. si nimeni nu-i ca el!
    Si nimeni nu-i ajunge varful nasului!

     
    • Romania Gastronomica

      15/09/2011 at 09:22

      Salut Marcel.
      Acest tip de atitudine a’la Hadean este specifica sfertodoctilor. Intre ce crede el si ce vor crede cititorii lui dupa ce vor citi inca odata posturile pe care le vom comenta in timp. Iti multumim pentru comentariu si te mai asteptam.

       
  8. chifteaua

    14/09/2011 at 18:08

    Cum o drege busuiocul odata cazut in ridicol?

     
  9. Andrei

    09/09/2011 at 18:10

    Nu la tine ma refeream cand am spus ca usor sa cazi in ridicol ci la personajul despre care scrii. Intr-adevar e nevoie de pareri critice. Ca cititor al blogurilor culinare, astept si urmatoarele cronici nemiloase ! Din pacate nu as putea sa-ti fac recomandari din Cluj pentru ca nu locuiesc acolo. Succes!

     
    • Romania Gastronomica

      09/09/2011 at 19:12

      Multumesc, si asa cum am spus si in misiune (de ce fac asta) promit sa nu fiu aservit niciunor interese.

       
  10. Andrei

    09/09/2011 at 13:23

    Adevar graiesti, maestre! chiar daca mai exagerezi pe ici pe colo. 🙂 E foarte usor sa cazi in ridicol.

     
    • Romania Gastronomica

      09/09/2011 at 14:32

      Salut Andrei! Prefer riscul de a cadea in ridicol decat sa las tot felul de sfertodocti sa se manifeste ca niste adevarati maestri. Oamenii trebuie sa cunoasca si pareri critice. Te mai asteptam si cu propuneri de localuri din Cluj care trebuie vizitate neaparat.

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: