RSS

De ce fac asta?

shadowMotivatia mea pentru a crea un astfel de blog e una simpla: m-am saturat sa platesc bani multi pentru servicii si produse de proasta calitate.

Nu vreau sa ma erijez intr-un critic gastronomic si sa notez locatiile conform unor standarde internationale, vreau doar sa semnalez patronilor de localuri si producatorilor din industria de food faptul ca nu isi cunosc foarte bine afacerile sau daca le cunosc si ele arata asa cum le voi descrie eu, atunci sunt rau intentionati si ne considera prosti, automotivandu-se cu sloganul tipic romanesc  „merge si asa ca oricum romanii nu stiu cum trebuie sa arate sau cum trebuie sa fie produsul sau serviciul cumparat” – de-a dreptul insultator.

Prin acest demers incerc sa va ajut sa nu va mai stricati o seara care parea promitatoare si linistita cand ati intrat intr-un restaurant renumit si cu un nume de fite si sa plecati de-acolo cu gustul amar al unei seri ratate. Voi incerca sa fiu impartial si sa nu defaimez localuri sau produse, victimele unor erori de moment sau a unor mici greseli inerente unui proces de productie, dar, in acelasi timp, nu voi ierta sub nicio forma lipsa de igiena, prostul gust, obraznicia sau serviciile indoielnice, oferite de niste operatori din industria serviciilor de food.

Un spatiu important voi dedica si blogurilor de food din Romania care au aparut peste noapte doar pentru faptul ca este in trend treaba cu gatitul. Aici, pare ca toata lumea stie sa gateasca, ba au aparut tot felul de jamie-oliveri, cu aere de vedete importante din lumea gastronomica, care se perinda in formatie pe la diverse campionate de gatit, unde isi dau intre ei premii, se gratuleaza si se flateaza reciproc cu titlul de Chef (nefiind curiosi ce inseamna asta cu adevarat, ca altfel ar sti ca doar cu scoala profesionala de bucatari nu te poti numi asa, http://en.wikipedia.org/wiki/Chef). Vreau sa facem diferenta intre realii gastronomi, care au ceva cu adevarat de spus in gastronomie, si blogarasii carora li se pare ca daca au fiert niste paste si au iesit comestibile – trebuie musai pozate si aratate la prieteni, intr-o goana nebuna dupa like-uri.

Cu speranta ca vom face impreuna o curatenie absolut necesara printre restaurantele, hotelurile, magazinele si blogurile care nu au ce cauta in aceasta industrie, ma inclin in fata dumneavoastra, cu promisiunea de a nu fi aservit niciunor interese ascunse si a nu face jocurile niciuneia dintre parti.

 

10 răspunsuri la „De ce fac asta?

  1. Pilu

    01/02/2012 at 15:51

    lasa-mi un mesaj pe yahoo.com cu numarul tau de telefon. pilu

     
  2. Darius

    21/10/2011 at 08:33

    Bună dimineaţa!
    Eu cred că era mai potrivit să ne spui cine eşti, adică ce anume stă la baza criticilor tale, ce studii ai în domeniu, înainte de a ne spune care este motivaţia ta şi faptul că îţi pasă de noi (consumatorii de rând) şi nu vrei ca să „va mai stricati o seara care parea promitatoare si linistita…”. Adică, de ce aş avea încredere în recomandările/criticile tale?

    Numai bine!

     
    • Romania Gastronomica

      21/10/2011 at 13:54

      Avand in vedere caracterul romanilor in a-si asuma criticile si spiritul lor vindicativ prefer sa raman anonim. Cat despre critici, revin si spun inca odata ca nu sunt critici de specialitate, sunt doar lucruri pe care le observ si vi le redau asa cum le vad eu. Daca cititi cu atentie ceea ce scriu eu veti vedea ca sunt pareri personale, comentate din punctul meu de vedere. Multumesc pentru atentia cu care urmariti blogul.

       
  3. G.

    21/09/2011 at 18:16

    Buna dimineata !
    Am citit cu cata atentie am putut, cam tot ce aveti postat, cu comentarii cu tot!
    Am lasat la o parte patimile si frustrarile tuturor implicati si a ramas un continut util.
    Eu incerc sa invat din greseli.
    Daca mai sunt si criticat, e bineee! Invat mai repede ce am de corectat.
    Sigur am sa urmaresc o bucata buna de vreme tot ceea ce veti posta. Voi stii ce sa ocolesc prin oras (cluj) cand am timp sa ies in oras cu familia ori cu prietenii.
    Spor !
    Promisiunile din ” De Ce fac Asta” suna bine si va obliga la ceva efort .
    Timpul va dovedi !

    PS: Pt proiecte de viitor bine documentate si verificate va ofer servicii de reportaj foto . NU vreau la schimb :trafic, like’uri si nici alte jertfe si ofrande. Just for Fun !

    G.

     
    • Romania Gastronomica

      22/09/2011 at 06:03

      Multumim pentru incredere! Speram sa nu va dezamagim. Merita sa ne urmariti chiar si pentru o parere subiectiva.

       
  4. Pilu Banoi

    17/09/2011 at 07:54

    Salut,
    imi placi pentru ca ai…gust.
    astept noi comentarii, dar si pareri.
    sa ai o toamna bogata.
    Pb

     
    • Romania Gastronomica

      17/09/2011 at 12:06

      Multumesc pentru aprecieri.
      Urmareste-ne si nu vei fi dezamagit.
      Toate cele bune!

       
    • gigi

      28/01/2012 at 11:44

      poate mai dai si tu un semn de viata ca incerc sa te gasesc de vreo 3 ani.gigi
      pt.Pilu

       
  5. Emil Tamaș

    16/09/2011 at 21:11

    Habar n-ai cât de trist(ă) și de gol (goală) ești pe interior. Cumva într-un fel ciudat, îmi e milă de tine și de acoliții tăi la fel de frustrați :-). Una peste alta, citind elucubrațiile emanate de tine, exclam mereu „Mare-i grădina!!!”

    Uite, dacă recenziile neconstructive sunt ocupația care-ți rezolvă traumele din copilărie, te invit să-mi „blagoslovești” și mie blog-ul: http://foodie.ro . Sau lasă…

     
    • Romania Gastronomica

      17/09/2011 at 12:04

      Stimate domn. Trista este starea in care se afla gastronomia romaneasca nu oamenii cu pareri critice. Ganditi-va doar la faptul ca mie imi pasa ce consum si cum sunt servit pe banii mei. Poate pe dumneavoastra nu va intereseaza si atunci va invit sa nu mai cititi blog-ul. Desi eu zic sa stati cu ochii pe el, pentru ca nici nu stii cand apare ceva interesant, un prieten sau un restaurant drag.

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: